torsdag 4. oktober 2012

Reisekribling

Oi, oi, oi som jeg gleder meg! Snart skal jeg vinke rørt farvel til mann og barn og bruke en hel helg på hage, mat og vin.

Om en uke reiser jeg og en annen dugandes kjerring på tur til England. Vi skal til den lille byen Rye i East Sussex. Rye har noen likhetstrekk med gamle Bergen og Gamle Bergen, etter hva jeg forstår av omtalene. Det er en by så pittoresk at amerikanere sukker henført og sier: Wow, I love history! It's so ...old! 


Mermaid street

Den første kvelden har vi booket på Webbes Fish Café.  Jeg har høye forventninger, både av å lese menyen og anmeldelsene. Stjernene hagler både på Top Table og Tripadvisor. Så får et heller være at de tar betalt for brødskivene. Jeg skal spise hummer!

På lørdag skal vi til til Great Dixter. Great Dixter er en gammel herregård fra 1400-tallet med en aldeles fantastisk hage. Her bodde Christopher Lloyd, gartner og hageskribent, og hagen er hans livsverk. Han er selve guruen på suksessiv planting, altså en slik hage som bare går av seg selv fra februar til november. Nitid planlegging og mye kunnskap som gir hager som alltid er blomstrende og vakre. Dagens sjefsgartner, Fergus Garret, er en av redaktørene i Gardens Illustrated og jeg gleder meg til å se på arbeidet hans, plukke opp noen tips og kikke på de fine gamle husene.

Great Dixter Garden

Om ettermiddagen skal vi gå tur og selvsagt ha high tea. Scones, cucumber sandwhiches og skikkelig te. Jeg elsker engelsk svart te med melk eller sitron, og spesielt te med bergamottolje. Den litt bitre smaken er perfekt sammen med søte scones og clotted cream!

High tea 
Om kvelden har vi booket bord på The George. Her er de viden kjent for sin grillmeny. Jeg skal virkelig forsøke å få bildeblogget skikkelig underveis og hvis jeg er ekstra flink skal jeg huske å ha med en liten blokk også, det er så lett å glemme når man spiser mange retter.

Søndag skal vi spise ekte Sunday Roast på Mermaid Inn. Mermaid Inn er fra 1400-tallet og her har de hatt besøk av smuglere og pirater. I tillegg til å ha fått priser og stjerner for maten sin, har vertshuset også fått mye oppmerksomhet på grunn av alle spøkelsene som hjemsøker huset. Mermaid Inn har vært på Englands most haunted og har nesten et spøkelse i hvert eneste rom! Ingenting hadde vært mer strålende for to skeptiske kjerringer i sin beste alder å skulle dele søndagssteik og pudding med en hvit dame eller hodeløse Nick.

Mermaid Inn

Dette blir så gøy! Jeg skal prøve å være flink til å bruke instagram (heidimsu) underveis.
Og pssst: Stem på meg! Jeg vil være med på hjemmekokklauget til Eyvind Hellstrøm:


1 kommentar:

  1. Det høres fantastisk ut! Vi var på dagstur til Rye i sommer, nydelig by.

    SvarSlett