lørdag 11. mai 2013

11. mai

Påskeliljer
Nå begynner det! Påskeliljene blomstrer i hagen foran huset, sammen med noen lys lilla krokuser, lyseblå pusjkinia og noen ørsmå gule iris. Jeg har begynt å spre utover ny jord og skal snart gjødsle og begynne å plante blomster. Mest stauder og noen sommerblomster.

Mini-iris, pusjkinia og lyslilla krokus. Og redskapsparken. 
Jeg flyttet drivhuset i går. Vi skal bygge platting, så det kunne ikke stå rett foran huset lenger. Jeg har skjellsand på gulvet for å holde sneglene unna og har i tillegg lagt paller på gulvet for at de skal slite litt med å komme opp til godsakene. Har bare sett en eneste snegle hittil og den møtte sitt endelikt umiddelbart. No mercy!

Drivhuseksteriør, drivhusinteriør og selveste bloggeren med  krukke

Det er så hyggelig med liv i hagen. Ikke bare sommerfugler, humler og bier, men også fugler.Vi har boken Fugler i hagen" som alltid ligger fremme, så vi kan slå opp og prøve å lære oss de ulike fuglene.  Det følger med en CD så man kan lære seg å kjenne igjen sangen også. På youtube ligger mange fuglevideoer og opptak av fuglesang, de fleste på engelsk. Det er for øvrig nytteløst å google great tits og anta at du skal få opp bilder av masse kjøttmeis. I entall, derimot, får du flere fugler i bildetreffet.

Vi planlegger å få bygget noen fuglekasser. Det er kanskje litt sent å gjøre det i år, men til neste år kan vi kanskje få laget noen. Jeg fant flere ulike web-kamera-kit i dag på natur og fritid som hadde vært morsomt å installere. Vi har svarttroster som hekker i hagemuren og stadige besøk av måltrost, rødstrupe og kjøttmeis.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar