tirsdag 15. januar 2013

Gode matmuffins med søtpotet

Søtpotet er en artig grønnsak. Den er er veldig oransje, helt ubrukelig i rå tilstand og helt fantastisk i matretter. Kjøpt noen søtpoteter og prøv disse muffinsene, ha noen søtpoteter i rotmosen eller damp de i lettsaltet vann og server til kjøtt eller fisk.


Muffinsrøre

12 matmuffins

200 g hvetemel
90 g smeltet smør
2 ts bakepulver
2 ts salt
80 g raspet gulrot
60 g raspet søtpotet (kan erstattes av gulrot)
125 g raspet cheddar
1, 3 dl melk
1 lett vispet egg.


Muffins i formene. 
Alt blandes, sett med to skjeer 12 muffins enten i store former eller rett på smurt plate. Stekes 25-30 minutter på 175 C.

Serveres varme med div ost eller kjøttpålegg. Særlig godt med krydderoster og andre smakssterke oster.
Jeg har erstattet gulrot og søtpotet med sopp, løk og bacon og servert med grov leverpostei. Det var veldig godt!








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar