torsdag 13. desember 2012

Sjokoladebiscotti med hasselnøtter

Fattigmenn og hjortetakk har sin sjarm, men jamen er det fint å fornye julebaksten litt også. Jeg liker biscotti veldig godt og hadde en stor skål med hasselnøtter som jeg fjernet skallet på.  -Hva gjør du, spurte Noen (37). -Jeg gnir nøttene, sa jeg. Og så fniste jeg hjelpeløst.

Det er i allefall best å riste nøttene (og nå fniste kanskje du også), enten i panne eller i ovnen (200 C i 10 min). Gni skallet av med et kjøkkenhåndkle.

En kopp i denne sammenhengen er 2,5 dl.

Til ca 60 biscotti trenger du:

1 kopp hasselnøtter

2,5 kopper hvetemel + raust med mel til bakebordet
1/2 kopp bakekakao
1 ss finmalt espressokaffe
1 klype havsalt
1/2 ts natron
3/4 bakepulver


4 store egg
1 1/3 kopp sukker

Begynn med å vispe sammen eggene. Ta et par spiseskjeer egg til side i en liten kopp eller skål.
Ha i sukkeret.

Bland alle de tørre ingrediensene i en skål og sikt dem oppi eggeblandingen. Bland godt.Ha deigen ut på bakebordet og del i to. Du trenger en god del mel, for denne deigen klisser noe aldeles fantastisk. Trykk ut den ene leiven til en middagstallerkenstor sirkel. Ha på halvparten av hasselnøttene og rull sammen. Legg rullen langsetter en stekeplate og gjenta prosessen med leiv nummer to.

Hvis du ikke bryr deg om at det kommer nøtter på utsiden av biscottiene, så kan du minske slit og strev, blande nøttene i deigen og bare klatte ut to ti-tolv cm brede lubne remser/flate pølser på en stekeplate.

Stekes på 175 C i 20 minutter.

La remse-pølsene hvile i 5 minutter, skjær dem deretter i 2 cm tykke skiver. Legg dem med skjæresiden opp på stekeplaten og stek i 20 minutter til, til de er sprø og lekre.Avkjøl og ha i kakebokser eller spis.

Oppskriften er basert på en bloggpost fra Smittenkitchen.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar