søndag 13. november 2011

Sjokoladekake til farsdagen

Kaker er ikke noe jeg vanligvis eksperimenterer noe særlig med. Slomsing og omtrentligheter pleier å være forbeholdt middagsmat. Noen ganger tvinger allikevel manglende ingredienser og spontane behov for baking frem eksperimentering.

(Nå skal det sies at det egentlig er godt gjort å ikke huske å handle inn kakeingredienser på forhånd, all den tid handelstanden har reklamert med alt fra vedkløyvere til håndkrem i anledning farsdagen i flere uker.)

Eldstebarnet mente det var maktpåliggende å bake sjokoladekake og vi hadde ingredienser til store deler av Nigellas fudgesjokoladekake, mye av det som trengs for en gammeldags sjokoladekake og ikke så rent lite av det som behøves for å lage tante Heidis langpannesjokoladekake.

Vi satte sammen litt av alle kakene og eksperimenterte oss frem til omtrent riktig konsistens.

250 g mykt smør
350 g sukker
4 egg
2 dl melk iblandet 1 ss philadelphia og 1 ss sitronsaft (erstatter kefir)
1 dl kakao
5 dl hvetemel
1/ ts natron
1/2 ts bakepulver
1 dl sjokoladebiter

Rør smør og sukker hvitt (jeg bruker selvsagt mikser), ha i ett og ett egg, kakao, melkeblandingen og resten av ingrediensene. Ha i en smurt springform på 23 cm og stek på 175 C midt i ovnen i 45 minutter eller litt mer. Bruk en strikkepinne eller kakenål i midten av kaken og pass på at ingenting henger fast.

Som glasur smeltet vi en plate Bergene Smørbukk, pisket inn 3 ss philadelphia og smurte utover kaken. Til sist pyntet ungene kaken med fargede sukkerhjerter og glitterskrift.
More is more!

(Kaken smakte aldeles nydelig, forøvrig. Helt perfekt, saftig sjokoladekake. Vet ikke helt hva som var aller best, men både sjokoladebitene og glasuren var absolutte höjdare.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar