mandag 23. april 2012

Velkommen kjøkkenhage! Pallekarmhagen blir til

Det er litt arbeid å få i stand en pallekarmhage. Allikevel er det verdt å bruke litt tid på grundig forarbeid, så den varer i noen år. I bakgrunnen ligger pallekarmene sammenslått.


Det er mange trillebårlass med grus i 1 m3. I tillegg til å jevne ut underlaget, fungerer også grusen som dreneringshjelp. Helt nødvendig her hvor det regner en god del.

Først jevnet jeg ut underlaget med grus. Noen store hull åpenbarte seg da vi fjernet hekken og de fylte jeg først med steiner, deretter grus. 


Så satte jeg kassene i lang rekke nedover mot huset. Ved hjelp av to pinner og hyssing snorrettet jeg karmene. De ser ikke helt rette ut, men det er fordi de har slått seg under lagring. Underlaget er preget av delvis naturtomt og ujevnheter. Her og der trengtes det ekstra tilpasning til landskapet ved hjelp av sag og steiner. 


Etter at den nederste "etasje" av pallekarmene var rettet, stablet jeg oppå resten av karmene. De er nå 60 cm høye og 210 cm lange. Dette er feilvare, så det er ikke sikkert det er så lett å få tak i akkurat denne størrelsen. 

Fortsettelse følger!


1 kommentar:

  1. Spennende! Jeg skjønner meg overhodet ikke på hager, men gleder meg til å se hva du skal dyrke oppi her.

    SvarSlett