Potet og løk (Tallerken arvet fra Hotel Stefan, Oslo) |
4 poteter
1 løk
1 egg
1 ss hvetemel eller litt mer
salt
pepper
Potetene raspes, løken hakkes, egget piskes og has i sammen med resten av ingrediensene. Konsistensen skal være en tykk og deilig røre, som en veldig tykk vaffelrøre. Jeg pleier å steke løken for å gi sødme til retten og øke løkens popularitet og minske oppmerksomheten rundt dens tilstedeværelse blant husets yngste.
Men så begynner moroa:. Erstatt mye eller lite eller alt av potetene med andre grønnsaker. Prøv raspet gulrot, raspet rødbete, raspet kålrot, raspet sellerirot, lettkokt brokkoli i biter, lettkokt blomkål, spinat, raspet succhini eller squash, søtpotet, gresskar, mais, paprika, vårløk, purre, hvitløk.
Jeg har gjerne ost i. Vanlig gulost, parmesan eller cheddar. I en brokkoli - raspekake ville jeg ha vurdert blåmuggost.
(Det er bare at folk under 140 cm hjemme hos meg mener blåmuggost er fra satans spiskammers og laget ene og alene for å torturere menneskeheten. Det mente mannen min også inntil han fikk smake den guddommelige kombinasjonen Roquefort og Sauternes. Men selv i blåmuggostens tjeneste er det drøyt å by folk som ikke en gang har begynt på skolen vin for at de skal like ost, så vi får vente litt.)
Jeg har gjerne ost i. Vanlig gulost, parmesan eller cheddar. I en brokkoli - raspekake ville jeg ha vurdert blåmuggost.
(Det er bare at folk under 140 cm hjemme hos meg mener blåmuggost er fra satans spiskammers og laget ene og alene for å torturere menneskeheten. Det mente mannen min også inntil han fikk smake den guddommelige kombinasjonen Roquefort og Sauternes. Men selv i blåmuggostens tjeneste er det drøyt å by folk som ikke en gang har begynt på skolen vin for at de skal like ost, så vi får vente litt.)
Røre klar til bruk. Her er det en neve hakket persille, gressløk og dill, gulrot, løk og poteter |
Lag heller litt små kaker enn å lage dem for store. Det er best om de blir skikkelig gjennomstekt, i hvert fall hvis det er poteter i. Jeg bruker helst nypoteter eller mandelpoteter, for de blir fortere møre enn en del klassiske kokefaste middagspoteter. Hvis du ikke lager en kjapp urtedressing (rømme, urter, sukker, salt, pepper, sitron, stavmikser), så kan faktisk meksikansk salsa og rømme være skikkelig godt. Ungene mine mener det bare er ketchup som duger.
Klar til å spises alene eller som tilbehør. Noen liker urtedressing, andre liker ketchup til. |
På amerikansk heter riskene "Fritters". Zucchini-fritters og Parmesan Broccoli- fritters er to deilige oppskrifter fra en av mine yndlingsmatblogger; Smitten Kitchen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar